Топ експерт по киберсигурност Орен Елимелех обучава студенти в Пловдив

Световния топ експерт по киберсигурност Орен Елимелех обучава студенти от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“

На 30.11 от 10:00 часа специалиста по киберсигурност и антитероризъм, ръководител на звено Киберсигурност и информационна сигурност в министерството на транспорта и пътната сигурност на Израел Орен Елимелех ще проведе публична лекция пред студенти от магистърска програма към университета. Ще ги запознае със стратегията за управление на киберсигурността, управлението и одита в областта на ИТ инфраструктура, комуникация, системи, виртуализация, облачни изчисления и най-вече компютърна криминалистика.

По-късно същия ден от 12:30 часа в хотел „Рамада“ (Тримонциум) Орен Елимелех ще участва в дискусия с представители на общинската администрация, местната власт и бизнеса на тема: „Киберсигурност и технологични решения във вашата организация“.

Поканени са всички желаещи предприемачи и активни граждани, които имат интерес по темата. Входа е свободен.

Гости на събитието ще бъдат още:

  • Доц. Кабаиванов – декан на ПУ
  • Пеньо Николов – департамент по икономически и социални науки към ПУ и звено по „Киберсигурност“
  • Мирослав Стефанов – Председател на Българска асоциация по киберсигурност, който ще представи какво са хакерски атаки, пенетрейшън тест, мониторинг на мрежата, уязвимости
  • Ростислав Петров – Председател на Българската хакерска организация ще разкаже за инвестициите в образованието, как се подготвят кадри и Академията по киберсигурност, която развива.
  • Проф. Веселин Целков – като член на Комисия за защита на лични данни ще засегне теми свързани с GDPR