Сайбър Асистънс

Инициативата – сигурност и защита в Интернет пространството на държавните и общинските институции, както и на техните служители, които работят от своя дом

Във връзка с разпространението на Коронавируса (COVID-19) в страната и обявеното извънредно положение, Българска Асоциация по Киберсигурност съвместно с Държавна агенция \“Електронно управление\“ представят инициативата – сигурност и защита в Интернет пространството на държавните и общинските институции, както и на техните служители, които работят от своя дом.

С увеличаването на броя на потвърдените случаи на заразени с коронавирус се засилва и дейността на хакерите, които имат за цел да получат конфиденциална информация и лични данни от потребители в Интернет. Хакерските атаки започват да стават все по-масови след установеното извънредно положение и въведените практики от страна на служителите „работещи от вкъщи“.

КАК „БЕЗОПАСНИЯТ ИНТЕРНЕТ“ МОЖЕ ДА ПОДСИГУРИ РАБОТАТА ОТ ДОМА В СЪЗДАЛАТА СЕ ОБСТАНОВКА?

Всеки, който работи от вкъщи, може да сърфира в Интернет по-бързо, по-сигурно и по-удобно. Заявилите услугата получават безплатно използването както на специализиран софтуер, така и на специалисти от Security Operation Center, които следят 24/7 за кибер инциденти и защита от:

  1. Интернет адреси, които са част от черен списък;
  2. Зловредни реклами;
  3. Скриптове за обмен на телеметрични данни;
  4. Сайтове с автоматизирани скриптове и препратки към Интернет адреси, за които е установено, че съдържат зловредно съдържание;

Заявете на: Заявка за Кибър Асистънс

 

ДЪРЖАВНИТЕ И ОБЩИНСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ МОГАТ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ БЕЗПЛАТНО ОТ:

Еднократно „Сканиране за Уязвимости“ на:

  • публично уеб приложение (уебсайт)
  • IP адрес на публична мрежова инфраструктура

 

Тестът приключва с доклад за открити уязвимости и препоръки за подобряване на защитата на системата.

Заявете на: Сканиране за Уязвимости

 

Предложенията за безплатен „Кибер Асистънс – Безопасен Интернет“ и \“Сканиране за Уязвимости\“ са валидни до края на официално обявеното извънредно положение.