Българската асоциация по киберсигурност обучи бъдещи лидери на технологичния свят в Деня на киберсигурността

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) бе специален гост на събитието

Над 70 младежи получиха нови дигитални умения и сертификати в присъствието на държавния глава.

Българската асоциация по киберсигурност отбеляза Международния ден на детето с Ден на киберсигурността. Росен Плевнелиев се включи с емоционално приветствие,в което говори за силата на технологиите в днешния свят и значимостта на киберсигурността в ежедневието ни. Той поздрави както участниците в събитието,така и неговите организатори, като не пропусна да отбележи колко важна е обмяната на опит в тази сфера. В специализираните обучения в ТУ- София- УНИТе център участие взеха ученици от Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи от Правец. Те пътуваха до столицата специално за събитието и не скриха вълнението си от него.

“ Познаваме добре онлайн пространството, но знаем и колко опасно може да е то. Страхотно е, че може не само да научим как да се предпазваме в него, но и получаваме свидетелство за това”, споделят младежите.

\“Инвестицията в децата ни и тяхната сигурност е инвестиция в бъдещето на страната ни. Нашата мисия и кауза ни задължава да развиваме и инвестираме в младите хора, които утре ще бъдат нашите дигитални лидери”, сподели Светлин Илиев, председател на Българската асоциация по киберсигурност.

\“Преди 10 години бях част от инициативата на президента Плевнелиев \“Младежка визия за България\“, сега е Ваш ред да покажете и развиете уменията необходими да бъдете дигитални лидери\“, добави Светлин Илиев.

“ Образованието в тази сфера е най-добрата превенция. Особено за подрастващите и младите, за които Интернет е начин на живот и, често пъти, средство за препитание”, обяснява Кирил Григоров, управител на CyberOne и член на УС на БАК. Той добавя, че повишаването на знанията за киберсигурност вече не е екзотика,а необходимост. “

Асоциацията работи успешно по различни проекти с международни партньори партньори, в направлението за обучение и повишаване на знанията и уменията на обществеността. Важни са ни както учащите, така и работодателите, като компании,загрижени за своите служители”, допълва още той.

Обучението бе проведено от експертите на компания Triple P в напълно интерактивна платформа базирана на изкуствен интелект.